Nousuvahti voi auttaa hyvinvoinnin seuraamisessa.

Mitä aiemmin muutos hyvinvoinnissa huomataan, sitä nopeammin siihen voidaan reagoida.

Kohonnut leposyke voi olla merkki monestakin asiasta, mutta erityisesti viimeaikoina on tutkittu paljon sen yhteyttä infektioihin. Varsinkin näin globaalin pandemian aikaan monella on huoli omasta ikääntyneestä läheisestä ja tämän terveenä pysymisestä. Terveet urheilijat seuraavat aktiivisesti leposykettään. Heille sen kohoaminen omasta henkilökohtaisesta perustasosta on merkki mahdollisesta ylikunnosta ja kehote ottaa rauhallisemmin. Yhtälailla ikääntyneellä se on herkkä muutoksille hyvinvoinnissa ja sen nousu voi merkitä kunnon heikkenemistä. Uusimpien, erityisesti Korona-epidemian aikana tehtyjen tutkimusten mukaan infektio on usein mahdollista havaita seuraamalla leposykkeen muutosta. Tutkimusten mukaan kohonnut leposyke on nimittäin kytköksissä infektion elimistössä aiheuttamaan tulehdustilaan.

Kohonnut leposyke voi olla merkki muutoksessa hyvinvoinnissa

Leposykkeen nousu korreloi positiivisesti tulehdusmerkkien kanssa

Koronan tai muun infektion huomaaminen ja siihen puuttuminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa voi olla hankalaa, koska yleensä siinä vaiheessa, kun alamme huomata infektion aiheuttamia oireita, on infektio itse asiassa saattanut alkaa jo päiviä aiemmin. Nyt ympäri maailmaa yhtenä ratkaisuna on tutkittu laajalti leposykkeen seurantaa ja sen reagoimista infektioon. Useat tieteelliset tutkimukset ovatkin raportoineet, että kohonnut leposyke korreloi positiivisesti elimistön yleisten tulehdusmerkkien kanssa. Usein jo ennen fyysisten oireiden alkua. Siksi leposykkeen jatkuva mittaaminen saattaakin olla tulevaisuudessa yksi varteenotettava mahdollisuus infektioiden aikaisempaan havaitsemiseen, mikä mahdollistaa hoidon aloittamisen varhaisemmassa vaiheessa.

Huomaa muutokset ja reagoi aiemmin

Puutu hyvinvoinnin muutokseen aikaisemmin

Korona ei suinkaan ole ainut infektio, minkä aikaisemmassa huomaamisessa leposykkeen muutosten seuraaminen voi olla avuksi. Ikäihmisillä myös esimerkiksi virtsatietulehdukset ovat melko yleisiä. Äkillisesti lisääntynyt yöaikainen wc-käyntien määrä voi olla merkki siitä, mutta viimeaikaisten tutkimusten valossa myös kohonnut leposyke voi kieliä vanhuksen virtsatietulehduksesta. Nousvahdin avulla sekä lisääntynyt yöllisten vessakäyntien määrä että leposykkeen nousu voidaan huomata helpommin. 

Nousuvahti tekee nukkumisen aikaisen leposykkeen mittaamisen vaivattomaksi

Nousuvahdin avulla voit helposti seurata leposykettä

Koska Nousuvahti mittaa hengitystä, sykettä ja leposykettä joka yö, on sen tuottamasta datasta mahdollista myös huomata, mikäli syke onkin yhtäkkiä jostain syystä normaalia korkeampi. Kun sykettä on mitattu jonkin aikaa, alkaa muodostumaan käsitys siitä, millä tasoilla leposyke yleensä on. Nousuvahdin käyttöliittymä tarjoaa tätä tarkoitusta varten myös pitkän aikavälin trendinäkymän, mistä näet helposti tason, millä leposyke yleensä on. Näin leposykkeessä tapahtuvien muutosten huomaaminen on helpompaa ja niihin voidaan reagoida nopeammin.

…tai soita numeroon 020 788 0870 niin kerromme lisää!

Vieritä ylös