“Turvallinen kotiasuminen kuuluu kaikille. Nousuvahdin avulla tunnen, että minusta pidetään huolta, vaikka olenkin yksin kotona.”
Aira Samulin

Aira Samulin ja pojantytär Kiti saavat mielenrauhaa Nousuvahdilla.

Ikäihmisten turvallinen kotiasuminen on meille sydämen asia. Vaikka yksin kotona asuva vanhus saattaakin kokea, ettei hänellä ole mitään hätää, saattaa omaisilla kuitenkin olla huoli rakkaan mummin tai ukin turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Entä jos hän ei pääsekään pystyyn kaaduttuaan öisellä vessareissulla ja tarvitsee apua? Yksin asuvaa ikäihmistä myöskään ei aina välttämättä onnistuta saamaan puhelimella kiinni, mikä voi aiheuttaa huolta lapsille ja lapsenlapsille.

Nousuvahti® auttaa sinua seuraamaan, että yksin asuva ikäihminen pääsee iltaisin nukkumaan ja aamuisin liikkeelle, eikä ole öisin kauan poissa sängystä – esimerkiksi kaatumisen takia. Myös iltapäivän lepohetken onnistuminen voidaan tarkistaa. Näin mahdollinen avuntarve tulee huomattua, vaikkei hän itse kykene apua pyytämään. Nousuvahti tarjoaa myös arvokasta tietoa hyvinvoinnista. Mummi tai ukki voi näin tuntea olonsa turvalliseksi ja sinä saat mielenrauhan tietäessäsi, että hänellä on kaikki hyvin.

 

…tai soita numeroon 020 788 0870 niin kerromme lisää!

"Nousuvahdin avulla minä ja omaiseni nukumme levollisemmin"
Aira Samulin

Jos normaalissa rutiinissa tapahtuu muutos, saat ilmoituksen!

Nousuvahti kertoo reaaliajassa, kauanko omaisesi on ollut vuoteessa tai liikkeellä. Se ilmoittaa sinulle, jos on olemassa riski, että hänelle on sattunut jotakin ja sinulla on syytä tarkistaa hänen vointinsa:

Emfit Nousuvahti - Öisin

Kaatumisia tapahtuu erityisesti öisin. Mikäli omaisesi ei palaakaan vuoteeseen yölliseltä vessakäynniltään, saat heti ilmoituksen.

Emfit Nousuvahti - Aamuisin

Nousuvahdin avulla saat myös tiedon, jos omaisesi ei jonakin aamuna jaksa nousta liikkeelle hänelle normaalin aikaikkunan sisällä.

Emfit Nousuvahti - Iltapäivisin

Päiväaikaan voidaan haluttaessa seurata, että omaisesi ainakin jossakin kohtaa käy hetken aikaa sängyllä – merkiksi siitä, että hän on kunnossa.

Emfit Nousuvahti - Iltaisin

Nousuvahti® seuraa myös, että omaisesi pääsee turvallisesti nukkumaan hänelle normaalin ajan puitteissa ja kertoo sinulle, jos näin ei jonakin iltana käy.

Nousuvahdin avulla voit myös seurata omaisesi hyvinvointia

Turvallinen kotiasuminen tarkoittaa muutakin kuin arkirutiinin seuraamista. Samalla kun Nousuvahti seuraa päivittäistä liikkumista sänkyyn ja pois, se seuraa myös leposykettä, hengitystä sekä levon määrää. Muutokset Nousuvahdin tuottamassa informaatiossa voivat antaa arvokasta tietoa omaisesi yleisestä hyvinvoinnista. Tutkimusten mukaan leposykkeen selkeä nousu korreloi kehon puolustusjärjestelmien aktivoitumisen kanssa infektiota, kuten vaikka koronavirustartuntaa vastaan*. Joskus voikin olla syytä varmistaa, että omaisesi todella on kunnossa, jotta mahdollisiin sairastumisiin voidaan puuttua aikaisemmin.

*Huomaathan, ettemme kuitenkaan tarkoita, että Nousuvahtia voitaisiin käyttää sairauden diagnosointiin tai monitorointiin. Se ei ole rekisteröity lääkintälaite, vaan tarkoitettu vain hyvinvoinnin seurantaan. 

Arvokasta tietoa ikäihmisen hyvinvoinnista

Syke ja hengitys

Nousuvahti tallentaa levon aikaisen sykkeen ja hengitystiheyden neljän sekunnin välein. Trendeistä näet helposti pidemmän aikavälin kehityksen, johon voit myös peilata arvoissa tapahtuvia muutoksia.

Lepo

Nousuvahti seuraa myös levon määrää. Huomattavat muutokset levon määrässä voivat olla merkki muutoksesta terveydentilassa, mikä voi olla syytä tarkistaa.

Reaaliaikainen

Nousuvahti toimii reaaliaikaisesti. Se ilmoittaa sinulle mahdollisista huomionarvoisista tapahtumista - kuten vaikka siitä, ettei mummi ole palannut sänkyyn yölliseltä wc-käynniltään - reaaliajassa, jotta voit reagoida heti, kun on tarve.

Täysin huomaamaton ja automaattinen

Nousuvahti® laitetaan sänkyyn patjan alle ja lattialle tuleva tuleva pieni elektroniikka kytketään virtalähteeseen. Tämän jälkeen se toimii automaattisesti!

Miten Nousuvahti® toimii?

Nousuvahdin innovatiivinen toimintaperiaate perustuu suomalaisen Emfit Oy:n omaan ballistokardiografia-anturiteknologiaan. Se on sydämen ja hengityksen tutkimukseen käytetty ei-invasiivinen menetelmä josta on jo yli 100 tieteellistä julkaisua lähes 30 vuoden ajalta. Sydämen sykkeen ja hengityksen aiheuttavat pieniä voimien muutoksia, värähtelyjä, joita mitataan hyvin tarkasti Nousuvahdin anturilla patjan alta. Kliinisissä tutkimuksissa sen tarkkuudeksi on saatu sykkeelle 98,7% ja hengitykselle 97,6%.

Nousuvahdin tietoliikenne toimii mobiiliverkon kautta. Siksi se tarvitsee vain sähköä. Mitään puhelimeen asennettavaa sovellusta tai langatonta lähiverkkoa ei tarvita. Turvallinen kotiasuminen on Nousuvahdin autonomisen ja automaattisen teknologian ansiosta toteutettavissa mukavan helposti ja vaivattomasti.

“Pystyn seuraamaan reaaliajassa, miten mummo nukkuu yönsä. Saan sähköpostiini tiedon, milloin mummo herää ja milloin hän menee nukkumaan. Olen säästynyt turhalta murehtimiselta sekä turhilta tarkastuskäynneiltä.”

Kiti Samulin
Airan pojantytär

…tai soita numeroon 020 788 0870 niin kerromme lisää!

 

 

*Nousuvahdin® käyttötarkoitus on mahdollistaa kotonaan yksin asuvan ikääntyneen vuoteessa läsnä- ja poissa olon seuranta sekä kerätä, siirtää ja tallentaa sykettä ja hengitystä vuoteessa olon ajalta hänen hyvinvointinsa seuraamiseksi. Valmistaja ei ole tarkoittanut näitä edellä mainittuja ominaisuuksia käytettäväksi minkään sairauden, vamman tai vajaavuuden määrittämiseen (diagnosointiin) tai tarkkailuun eikä fysiologisten prosessien tutkimiseen. Näin ollen valmistaja katsoo, ettei tuote ja palvelinohjelmisto näiden kyseisten ominaisuuksien puolesta ole Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 93/42/ETY tai sen muuttamiseen annetun direktiivin 2007/47/EY alainen.