Aira Samulin ja pojantytär Kiti saavat mielenrauhaa Emfit Nousuvahdilla

“Turvallinen kotiasuminen kuuluu kaikille. Nousuvahdin avulla tunnen, että minusta pidetään huolta, vaikka olenkin yksin kotona.”

– Aira Samulin

Oletko huolissasi yksin kotona asuvasta ikääntyneestä omaisestasi?

Ikäihmisten turvallinen kotiasuminen on meille sydämen asia. Vaikka yksin kotona asuva vanhus saattaakin kokea, ettei hänellä ole mitään hätää, saattaa omaisilla kuitenkin olla huoli rakkaan mummin tai ukin turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Entä jos hän ei pääsekään pystyyn kaaduttuaan öisellä vessareissulla ja tarvitsee apua? Yksin asuvaa ikäihmistä myöskään ei aina välttämättä onnistuta saamaan puhelimella kiinni, mikä voi aiheuttaa huolta lapsille ja lapsenlapsille.

Nousuvahti® auttaa sinua seuraamaan, että yksin asuva ikäihminen pääsee iltaisin nukkumaan ja aamuisin liikkeelle, eikä ole öisin kauan poissa sängystä – esimerkiksi kaatumisen takia. Myös iltapäivän lepohetken onnistuminen voidaan tarkistaa. Näin mahdollinen avuntarve tulee huomattua, vaikkei hän itse kykene apua pyytämään. Nousuvahti tarjoaa myös arvokasta tietoa hyvinvoinnista. Mummi tai ukki voi näin tuntea olonsa turvalliseksi ja sinä saat mielenrauhan tietäessäsi, että hänellä on kaikki hyvin.

 

…tai soita numeroon 020 788 0870 niin kerromme lisää!

"Nousuvahdin avulla minä ja omaiseni nukumme levollisemmin" - Aira Samulin

Mikäli normaalissa rutiinissa tapahtuu muutos, saat ilmoituksen!

Nousuvahti kertoo reaaliajassa, kauanko omaisesi on ollut vuoteessa tai liikkeellä. Palvelu ilmoittaa sinulle jos on olemassa riski, että hänelle on sattunut jotakin ja sinulla on syytä tarkistaa hänen vointinsa — esimerkiksi jos mummi ei ole palannut sänkyyn yölliseltä wc-käynniltään. Näin pystyt reagoimaan mahdolliseen avuntarpeeseen nopeammin.

Emfit Nousuvahti - Öisin

Kaatumisia tapahtuu erityisesti öisin. Mikäli omaisesi ei palaakaan vuoteeseen yölliseltä vessakäynniltään, saat heti ilmoituksen.

Emfit Nousuvahti - Aamuisin

Nousuvahdin avulla saat myös tiedon, jos omaisesi ei jonakin aamuna jaksa nousta liikkeelle hänelle normaalin aikaikkunan sisällä.

Emfit Nousuvahti - Iltapäivisin

Päiväaikaan voidaan haluttaessa seurata, että omaisesi ainakin jossakin kohtaa käy hetken aikaa sängyllä – merkiksi siitä, että hän on kunnossa.

Emfit Nousuvahti - Iltaisin

Nousuvahti® seuraa myös, että omaisesi pääsee turvallisesti nukkumaan hänelle normaalin ajan puitteissa ja kertoo sinulle, jos näin ei jonakin iltana käy.

Nousuvahdin avulla voit myös seurata omaisesi hyvinvointia

Turvallinen kotiasuminen tarkoittaa muutakin kuin arkirutiinin seuraamista. Samalla kun Nousuvahti seuraa päivittäistä liikkumista sänkyyn ja pois, se seuraa myös levon määrää ja leposykettä. Muutokset Nousuvahdin tuottamassa informaatiossa voivat antaa tietoa omaisesi yleisestä hyvinvoinnista. 

*Huomaathan että Nousuvahti on tarkoitettu ainoastaan hyvinvoinnin seurantaan. Sitä ei tule eikä voi käyttää sairauden ennustamiseen, diagnosointiin tai monitorointiin. Se ei ole rekisteröity lääkintälaite.

Arvokasta tietoa ikäihmisen hyvinvoinnista

Levon määrä

Nousuvahti seuraa levon määrää. Huomattavat muutokset levon määrässä voivat merkitä muutosta hyvinvoinnissa.

Palautuminen

Nousuvahti laskee ja tallentaa levonaikaisen sykevälivaihtelun ja leposykkeen. Trendeistä voi nähdä pidemmän aikavälin kehityksen ja muutoksia.

Täysin huomaamaton ja automaattinen

Nousuvahdin anturi laitetaan sänkyyn patjan alle ja sen pieni elektroniikka kytketään virtalähteeseen. Tämän jälkeen se toimii automaattisesti.

Miten Nousuvahti toimii?

Nousuvahdin toimintaperiaate perustuu Emfit Oy:n kehittämään ballistokardiografia-anturiteknologiaan, jota on käytetty jo yli sadassa tieteellisessä tutkimuksessa yli 30 vuoden aikana. Sydämen syke ja hengitys aiheuttavat pieniä kehon liikkeitä, joita havainnoidaan Nousuvahdin anturilla patjan alta. Kliinisissä tutkimuksissa sen tarkkuudeksi on saatu sykkeelle 98,7% ja hengitykselle 97,6%.

Nousuvahdin tietoliikenne toimii WiFi tai mobiilidataverkon kautta. Ikääntyneen ei tarvitse osata käyttää, pitää mukanaan, tai ladata mitään laitetta. 

“Pystyn seuraamaan reaaliajassa, miten mummo nukkuu yönsä. Saan tiedon, milloin mummo herää ja milloin hän menee nukkumaan. Olen säästynyt turhilta murehtimisilta ja tarkastuskäynneiltä.”

Kiti Samulin
Airan pojantytär

…tai soita numeroon 020 788 0870 niin kerromme lisää!

 

 

Nousuvahdin® käyttötarkoitus on ikääntyneen vuoteessa olon, siitä poistumisten ja palaamisten seuranta, sekä kerätä tietoa levon aikaisesta sykkeestä, hengityksestä ja liikehdinnästä hänen hyvinvointinsa seuraamiseksi. Valmistaja ei ole tarkoittanut näitä edellä mainittuja ominaisuuksia käytettäväksi minkään sairauden, vamman tai vajavuuden määrittämiseen (diagnosointiin) tai tarkkailuun eikä fysiologisten prosessien tutkimiseen. Näin ollen valmistaja katsoo, ettei tuote ja palvelinohjelmisto näiden kyseisten ominaisuuksien puolesta ole Euroopan unionin lääkinnällisten laitteiden asetuksen (MDR) alainen.